Heart Imagery

Ο Daniel Mitel φέρνει τις τεχνικές του Heart Imagery πάλι στο φως στην σύγχρονη εποχή μας.

To Heart Imagery προέρχεται από τις μυστικιστικές σχολές του αρχαίου Θιβέτ, των Σουμέριων και των Βεδών και σχετίζεται με τον υψηλότερο αριθμό των Μυστικιστικών Σχολών: 555. Αυτές οι τρεις σχολές έχουν μάθει την τεχνική αυτή από την Αδαμική Φυλή. Πριν περίου 40,000 χρόνια, πριν την ύπαρξη οποιουδήποτε θρησκευτικού συστήματος, πριν τον Βούδα και τον Χριστό, πριν τον Μωάμεθ και τον Ρούμι, υπήρχε μόνο μια τεχνική την οποία η Αδαμική Φυλή χρησιμοποιούσε στην έδρα της, στο Κοπέτ Νταγκ (Kopet Dagh). Αυτή ήταν το Heart Imagery.

Το Heart Imagery βοηθά και διδάσκει πώς να εξισορροπούμε το νοητικό, συναισθηματικό και φυσικό σώμα και εναρμονίζει την ενέργειά μας. Αυτό το βιωματικό εργαστήρι είναι από τα πλέον κατάλληλα στο οποίο θα μπορούσε κανείς να συμμετάσχει αυτή την ευνοϊκή εποχή που διανύουμε στην Γη, διότι οι τεχνικές αυτές είναι αναγκαίες για να κατανοούμε καλύτερα και να αντεπερχόμαστε στην ισχυρή θηλυκή ενέργεια της Μητέρας Γης που μας διαποτίζει από την 21η Δεκεμβρίου 2012.

Οι τεχνικές του Heart Imagery δεν είναι μια σειρά από απαντήσεις, αλλά ένα σύνολο κλειδιών που ξεκλειδώνουν τις δικές σας “θύρες” για να δείτε οι ίδιοι τι κρύβεται από πίσω. Σε αντίθεση με άλλα πνευματικά συστήματα, το Heart Imagery χρησιμοποιεί την ικανότητα που έχουν όλοι ανεξαιρέτως να επιτύχουν την φώτιση – ή την ελευθερία από τις ψευδαισθήσεις του εγώ, που δημιουργεί ο νους.

Το Heart Imagery δεν διδάσκει την λατρεία και αφοσίωση σε Δασκάλους, αλλά πώς να γίνετε εσείς η Αυθεντία του Εαυτού σας. Δεν απαιτεί να ακολουθείτε άλλους, αλλά να αναπτύξετε την δική σας εσωτερική επίγνωση, διαχέοντας σε οτιδήποτε κάνετε την ποιότητα του φωτός και της αγάπης.

Αυτή τη στιγμή η Αυθεντία μέσα σας κοιμάται. Και το μυαλό, ο υπηρέτης, παίζει τον ρόλο του άρχοντα. Ο υπηρέτης δεν είναι καν δικός σας υπηρέτης. Δημιουργείται από τον εξωτερικό κόσμο, είναι υπόδουλός του και ακολουθεί τους νόμους του.

Καθώς φωτίζετε την επίγνωση σας μέσω των ειδικών, αλλά ευκόλων στην εφαρμογή ασκήσεων του Heart Imagery, όλες οι ψευδαισθήσεις της σκλαβιάς που το μυαλό σας έχει δημιουργήσει καίγονται. Γίνεστε κύριοι του πεπρωμένου σας,

Μαθαίνετε να παραδίνεστε και να επιτρέπετε στο εγώ σας να σβήνει. Η σειρά των βιωματικών εργαστηρίων του Heart Imagery αποτελείται από ένα σύνολο «μικρών αυτοπαραδόσεων» οι οποίες θα σάς προετοιμάζουν για την ύστατη και απόλυτη παράδοση, όπου το εγώ χάνεται και επιτρέπεται στην ροή του φωτός και της ενέργειας να διαχέεται μέσα σας!

Οι τεχνικές επικεντρώνονται στον καθαρισμό του παρελθόντος και στην αυτο-ανανέωση, στην Θεραπεία και Συναισθηματική Διαύγεια και στην Ένωση με το Θείο.

Μάς προετοιμάζουν έτσι, ώστε να έχουμε πρόσβαση στην ανώτερη σοφία και στις βαθύτερες εσωτερικές επιθυμίες της καρδιάς μας. Μάς επαναφέρουν στον οργανικό τρόπο με τον οποίο νιώθουμε, βλέπουμε και αφουγκραζόμαστε την καρδιά μας να μιλά, η οποία μπορεί να καθοδηγήσει το σώμα μας πιο σοφά.

Όταν βλέπουμε, νιώθουμε και αφουγκραζόμαστε μια εικόνα, την ίδια στιγμή βλέπουμε, νιώθουμε και αφουγκραζόμαστε μια συγκίνηση (π.χ. θυμό, λύπη, πικρία, κλπ) ή ένα συναίσθημα (π.χ. αγάπη, αρμονία, ειρήνη, διαύγεια) ή μπορεί και να αισθανθούμε σωματικά κάτι να κινείται στο σώμα μας (μια ορμή ενέργειας που θεραπεύει μια ασθένεια, την αφύπνιση του κουνταλίνι, κλπ). Κάθε δυναμική εικόνα μάς βοηθά σταδιακά να υπερβαίνουμε τους περιορισμούς της επίγειας ζωής, μάς ευθυγραμμίζουν με τον κάθετο άξονα, τον Ανώτερο Εαυτό μας, και με το ακατάβλητο αιώνιο. Έτσι, μπαίνουμε σε θέση να ισορροπούμε το νοητικό, το συναισθηματικό και το φυσικό μας σώμα.

Πέρα από την θεραπεία, τα σεμινάρια Heart Imagery μάς προσφέρουν μοναδικές ασκήσεις που καθιστούν την πιο ενδιαφέρουσα ανάπτυξη που θα μπορούσε να ονειρευτεί ο άνθρωπος:  γνώση, σοφία και πρόσβαση στην ατομική μας ιδιοσυγκρασία και ανάγκες.

Η εκμάθηση των τεχνικών imagery προσφέρει μια εκ βαθέων διείσδυση και ανώτερες εμπειρίες καθώς το βίωμα του εσωτερικού μας φωτός και του εσωτερικού μας ήχου γίνεται όλο και πιο εύκολα. 

 1. Μαθαίνεις να κινείς το πνεύμα σου από το μυαλό στην Καρδιά, με συγκεκριμένες τεχνικές που, συγχρόνως, είναι εύκολες στην εφαρμογή τους.
 2. Ανακαλύπτεις τον τρόπο να μετακινείσαι από βαριές συγκινήσεις (φόβο, θυμό, σύγχυση, εκνευρισμό κλπ) σε θετικά συναισθήματα αγάπης, ηρεμίας, γαλήνης, αρμονίας.
 3. Μαθαίνεις να ελαφραίνεις το είναι σου καθαρίζοντας το παρελθόν σου και κλείνοντας τα συναισθηματικά σου τραύματα.
 4. Μαθαίνεις να αντιστρέφεις τα αποτελέσματα μιας ασθένειας.
 5. Καθαρίζεις τα όνειρά σου και τους εφιάλτες σου, διευκολύνοντας την εμπειρία της συνειδητής ονείρευσης.
 6. Ενεργοποιείς, ενδυναμώνεις και καθαρίζεις τα ενεργειακά σου κέντρα.
 7. Κατανοείς πώς να θεραπεύεις τον εαυτό σου.
 8. Μαθαίνεις να απαλλάσσεσαι από άγχη και να συνδέεσαι με την Εσωτερική σου Ουσία.
 9. Εκπαιδεύεσαι στον καλύτερο χειρισμό του άγχους κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες.
 10. Μαθαίνεις να χρησιμοποιείς αποτελεσματικά την ζωτική σου ενέργεια – prana – για να ενεργοποιείς και να καθαρίζεις τον εαυτό σου.
 11. Απολαμβάνεις μεγαλύτερη σύνδεση με την Μητέρα Γη.
 12. Μαθαίνεις να “ΕΙΣΑΙ” πλήρως στο παρόν, εδώ και τώρα, χωρίς παρεμβολές από το μυαλό, με πλήρη εστίαση χωρίς σκόρπιες σκέψεις.
 13. Διευκολύνεις την συγχώρεση να ρέει από τον ιερό χώρο της καρδιάς σου.
 14. Μαθαίνεις να εξαγνίζεις και να επανασυνδέεσαι με τα τρία ενεργειακά κέντρα μεταμόρφωσης:  τον ομφαλό, την καρδιά και το τρίτο μάτι. Αυτά τα ενεργειακά κέντρα είναι καθοριστικά για την αφύπνιση.
 15. Μαθαίνεις να εκπαιδεύεις και να χρησιμοποιείς την πιο χρήσιμη και αποτελεσματική πνευματική “τεχνική”:  την ευγνωμοσύνη.

Καθαρισμός της Ενέργειας της Ημέρας και Αντιστροφή μιας ασθένειας

Καθαρίζεις την όλη συνειδητότητά σου από τα χθεσινά δρώμενα και η ίδια σου η ύπαρξη μεταμορφώνεται μέσα από αυτή την διαδικασία. Δοκιμάστε την τεχνική αυτή. Δεν είναι δύσκολη, απλά θέλει σταθερή εξάσκηση. Δεν υπάρχει καμία δυσκολία. Είναι τόσο απλή που μπορείς να την ξεκινήσεις μόλις την μάθεις.

Ονείρευση

Το όνειρο επικοινωνεί την αλήθεια. Το ζήτημα της ονείρευσης είναι πολύ μεγάλο και δυστυχώς δεν υπάρχουν επαρκής πληροφορίες για αυτό. Σε κάθε πολιτισμό έχω βρει ότι στα ανώτερα επίπεδα της συνειδητότητας, η ονείρευση είναι ένα από τα κύρια θέματα. Οι Θιβετανοί, οι Καββαλιστές, οι Σάμαν της Αμερικής και της Σιβηρίας, όλοι τους έχουν την ονείρευση ως μέρος της διδασκαλίας τους.

Αλλαγή της Ενέργειας

Πολλοί δάσκαλοι λένε “Μην θυμώνεις” χωρίς να προσφέρουν μια τεχνική για αυτό. Το αποτέλεσμα, όμως, είναι να καταπιέζεσαι κι αυτό ενισχύει τον θυμό! Δημιουργεί ενοχή και αίσθημα κατωτερότητας και σε αποδυναμώνει. Στο Heart Imagery μαθαίνεις να ανακατευθύνεις την ενέργειά σου από τον θυμό στην αρμονία και την γαλήνη. Άμεσα! Εκείνη την ώρα. Πρόκειται για μία από τις πιο αποτελεσματικές πνευματικές τεχνικές.

Σπείρα Εσωτερικού Χαμόγελου

Συνειδητοποιείς ότι μέσα στην καδιά σου, υπάρχει το κέντρο του Σύμπαντος και εκεί σχηματίζεται μια σπείρα φωτός που περνά από τα κύρια όργανα του σώματός σου με την ακόλουθη σειρά:  Καρδιά, Αριστερός πνεύμονας, Εγκέφαλος, Δεξιός Πνεύμονας, Συκώτι, Δεξί νεφρό, Αναπαραγωγικά όργανα, αριστερό νεφρό και σπλήνα. Κατεθύνεται προς τα έξω, συνεχίζοντας την κίνηση της σπείρας προς το άπειρο: το κέντρο του Γαλαξία μέσα στην Καρδιά.

Διαλογισμό Καθαρισμού των Τριών Κέντρων

Όλοι έχουμε 3 κέντρα:  το πρώτο (με το οποίο συνδεόμαστε από την στιγμή της γέννησής μας) βρίσκεται πίσω από τον ομφαλό και αφορά το ΕΙΝΑΙ. Το δεύτερο βρίσκεται στην καρδιά και αφορά το ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ. Το τρίτο βρίσκεται στον εγκέφαλο (το τρίτο μάτι) και αφορά το ΓΝΩΡΙΖΩ. Επανερχόμαστε στο κέντρο μας, ευθυγραμμιζόμενοι με αυτά τα κέντρα και συνδεόμαστε με την εσωτερική μας ουσία. Αν δεν βρούμε το κέντρο μας, ζούμε στην περιφέρεια και ποτέ δεν επανασυνδεόμαστε, ούτε θυμόμαστε ποιοι είμαστε πραγματικά!

Το βιβλίο Heart Imagery: A Path to Enlightenment είναι η συνέχεια του βιβλίου This Now Is Eternity, και αποκαλύπτει ασκήσεις και διαλογισμούς που συνδέονται με το αρχαίο πνευματικό σύστημα του  Heart Imagery. Πρόκειται για έναν θησαυρό συμβουλών, διαλογισμών και ασκήσεων που προέρχονται απευθείας από τους δύο τελευταίους μεγάλους Δασκάλους του Heart Imagery.

Οι Δάσκαλοι αυτοί ζούσαν σε μια περιοχή του Θιβέτ. Όπως κι άλλοι μεγάλοι Δάσκαλοι, η Αναστασία της Ρωσίας, η Μαντάμ Collette Aboulker-Muscat από το Ιερουσαλήμ και η Ana Pricop από την Ρουμανία, το πότε και πού ζούσαν στον πλανήτη αυτό είναι άνευ σημασίας. Οι Δάσκαλοι αυτοί είχαν την ικανότητα να αλλάζουν το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον, να αντιστρέφουν οποιαδήποτε πράξη ή σκέψη. Αυτό ξεπερνά την λογική μας κατανόηση.

Θυμήσου ότι τα πάντα γύρω σου είναι ένα όνειρο και μπορείς να ξυπνήσεις οποιαδήποτε στιγμή θελήσεις πραγματικά.